Reisverslagen

asdas

In het voorjaar van 2014 hebben Lars Peters en Ivo Diks een reis op ski’s gemaakt in het natuurgebied Hardangervidda. Het plan was om een meerdaagse tocht te maken van Haukeliseter richting Hovden en terug. Al snel bleek dat de weersomstandigheden zo slecht waren dat de tocht flink is ingekort. Eerder dan gepland hebben we de Hardangervidda weer verlaten om bij Bø in de buurt als alternatief een 2-daagse tocht te maken. Ondanks het slechte weer zat deze reis vol met leuke dingen, nieuwe ervaringen en een hoop plezier!
4 april 2014/door Ivo Diks

Op en top Gaustatoppen

Gaustatoppen, een unieke berg met eigen karakter in het zuiden van Noorwegen. Samen met iNorge kunt u dan ook een het echte Noorwegen beleven in het gebied rond deze berg van 1883 meter hoog. De Gaustatoppen vormde dan ook het decor van enkele van onze verkennende reizen om de ideale plekjes te kunnen spotten voor onze groepsreizen.
5 februari 2014/door Holger

Top natuurbeleving in NP Jotunheimen najaar 2012

Nationaal Park Jotunheimen vormt een uniek decor voor een prachtige wildernis beleving. Jotunheimen is binnen een dag te bereizen vanaf Nederland en hierdoor zeer goed geschikt om korte bergreizen naar toe te maken. Samen met iNorge kunt u hier dan ook een topbeleving Noorwegen meemaken. Je wandelt hier enkele dagen door de hoogste toppen van Noorwegen. Inmiddels hebben we dan ook al een aantal proefreizen naar dit gebied gemaakt.
4 juli 2013/door Holger

Haukeliseter – Hovden op skies

In de winter van 2012 had ik diverse winter reizen met de buitensport opleiding die ik in Noorwegen volg. In februari hadden we 9 dagen praktijk dagen met focus op het leiden van winter reizen in hooggebergte. Na 4 dagen met cursussen in lawinekunde, route keuze, oriëntatie en Lawineredding vanuit Haukeliseter.
16 mei 2012/door Lars

Kanoen in Tovdalselva

Als een gedeelte van de buitensport opleiding konden we in de lente kiezen tussen verschillende buitensport activiteiten. Ik koos een verdieping in kano. Op deze reis gingen we naar Tovdalen waar we gedurende 5 dagen onze vaardigheden als kano peddelaar konden verbeteren.
30 april 2012/door Lars

Wateroverlast tijdens najaarsreis Gaustatoppen 2010

Gaustatoppen, een unieke berg met eigen karakter in het zuiden van Noorwegen. Samen met iNorge kunt u dan ook een het echte Noorwegen beleven in het gebied rond deze berg van 1883 meter hoog. De Gaustatoppen vormde dan ook het decor van onze eerste proefreis die we in een groep hebben gemaakt.
18 december 2011/door Holger

Sneeuwstorm en zon in 5 dagen Jotunheimen

Jotunheimen vormt een uniek decor voor de reizen die je met iNorge kunt maken. Dat bewijst de verkenningstocht van eind juni 2010. In dit bericht het verslag van mijn tocht tussen de hoogste bergtoppen van Noorwegen in het nationaal park Jotunheimen. Op onderstaande routekaart is te zien hoe ik ben gelopen en waar ik heb overnacht. Het verslag hieronder geeft deze unieke belevenis weer.
17 december 2011/door Holger