Kanoen in Tovdalselva

[tab: De tocht]

Als een gedeelte van de buitensport opleiding konden we in de lente kiezen tussen verschillende buitensport activiteiten. Ik koos een verdieping in kano. Op deze reis gingen we naar Tovdalen waar we gedurende 5 dagen onze vaardigheden als kano peddelaar konden verbeteren.

Tovdalselva is een vrij technische rivier met korte stroomversnellingen en watervallen die van te voren beoordeelt moeten worden. De reis was een opvolging van de kano tocht in Tinnelva waar we cursus hadden in de basis vaardigheden van het kano peddelen. Nu lag de focus op het beoordelen van stroomversnellingen en het verbeteren van veiligheidsroutines. Tijdens de tocht kwamen we langs vele oude watermolens (houtzagerijen) die vroeger deel uit maakte van het grote hout transport over de rivier.  Veder kwamen we langs een oude boerderij waar een Stabbur (schuur) helemaal volgespijkerd stond met eland beenderen, geweien en bever staarten.

Tovdalselven is een revier die niet voor beginnende kano peddelaar is.  Er zijn veel stroomversnellingen die goed van te voren beoordeelt moeten worden. Er liggen in sommige versnellingen ook veel scherpe stenen dus een helm is aanbevolen.

 

 

[tab:Kaart]

[tab:END]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *