Eigen uitrusting maken?

Ben je een buitensporter en daarnaast handig met de naaimachines? Dan heb je zeker wel eens overwogen om je eigen uitrusting te maken. Naast dat dit mogelijk wat geld bespaart kan je dan je uitrusting geheel op maat en naar eigen wens uitvoeren. Naast het maken van kleding en uitrusting kan je ook reparaties of verbetering toepassen op je al bestaande uitrusting. Zelf heb ik diverse reparaties uitgevoerd op mijn eigen uitrusting en maatwerk voor klanten verricht. Het is een leuke uitdaging om je eigen “kit” te maken en absoluut mogelijk voor degene die graag met handwerk bezig zijn.

Een uitdaging voor de buitensport hobbyisten is het vinden van de juiste materialen en technieken die nodig zijn voor deze projecten. Zelf ben ik begonnen met het maken van uitrusting door het volgen van patronen zoals die van “Controlled Exposure” en andere beschrijvingen die te vinden zijn op het internet. Nu ben ik bruk bezig het het herbouwen van een binnetent die kwijtgeraakt is voor mijn Lowland icecap tent.

Op het internet vond ik ook na lang zoeken een goed adresje waar ik mijn buitensport stoffen en andere benodigdheden inkoop. “Extremtextil” in Duitsland heeft alles voor buitensport projecten, van tentstokken tot ademende waterdichte membranen. Ze hebben zich gespecialiseerd in buitensport materialen en hebben het grootse assortiment in Europa.

Extremtextil

Klik hier om naar de website van Extremtextil te gaan

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *